Останете фит за време на бременоста (видео) - Македонија Денес

Останете фит за време на бременоста (видео)

Опомена!!!

Бремени сте? Не сакате да го нарушите вашиот тонус на мускулите за време на бременоста? Сакате да избегнете прекумерно зголемување на телесната тежина и да го подготвите телото за породување?

Споделуваме со вас вежби и упатства како да ја одржите формата и кондицијата на вашето тело, да се чувствувате убаво, релаксирано и исполнети со енергија, а едновремено програмата на вежбање да биде безбедна за вас и за вашето бебе. Но, запомнете пред да започнете да го советувате вашиот доктор дали и кои вежби смеете да ги практикувате за време на бременоста. Среќно и со лесно!

Извор: Denise Austin: Fit & Firm Pregnancy

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »