Практични совети како подобро да се организирате! - Македонија Денес

Практични совети како подобро да се организирате!

Опомена!!!

Добрата организација на денот значи многу повеќе отколку што мислите.

Поставете приоритети
Секој ден, направете листа на она што треба да го направите тој ден и следете ја листата според приоритетите. Тргнете од почеток на листата. Така ќе бидете сигурни дека најважните работи ќе успеете да ги завршите и нема да ви се случи ништо да заборавите.

Планирајте
Многу луѓе не сакаат да планираат, но овој чекор може многу да ви ја олесни иднината. Секако дека не е добро да се претерува,секогаш оставете простор за промени на плановите и флексибилност.

Сите работи веднаш враќајте ги на место

Средена, уредна маса и организираност ќе ја намали тензијата и ќе имате поголема концентрација.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »