Дали гледате што не е во ред со ова момче на фотографијата? Им зададе маки на многумина! - Македонија Денес

Дали гледате што не е во ред со ова момче на фотографијата? Им зададе маки на многумина!

Опомена!!!

Една обична фотографија и едно обично прашање:„Што го разликува момчето од фотографијата обележан со црвениот круг од другите луѓе на фотографијата?“. Прашањето кое  намачи многумина. Дали ќе ве измачи и вас?

Дали неговата глава е поинаква? Дали нешто му недостасува на неговото тело? Дали фотошоп го донесе на оваа фотографија?

Дали, дали…?

Се што треба да направите е прво да го погледнете него, па сите други на оваа фотографија и ќе забележите?

фотографијата

Разликата е и тоа како значителна. Момчето е единствен кој на оваа фотографија не држи мобилен телефон во  рака и не гледа во него како да е најважен на светот.

Фотографијата одлично го отсликува односот на човекот и технологијата и колку ова второто загосподари со нашето секојдневие.

Осаменото момче на фотографијата е пример колку човек кој не е вљубен во својот мобилен телефон можете  ретко да сретнете.

Што навистина се случува во вашиот мозок кога некој ќе ви лајкува фотографија на Фејсбук или Инстаграм (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »