Зошто во вашиот круг на пријатели треба да имате луѓе кои пцујат?! - Македонија Денес

Зошто во вашиот круг на пријатели треба да имате луѓе кои пцујат?!

Опомена!!!

Сакате да употребувате пцовки, и инаку заборавате на друштвено посакуваните филтри во комуникацијата со другите?

Најчесто не се контролирате кога сте лути и зборовите едноставно само летаат надвор од вас, без да сте свесни за тоа? Ако одговорите на овие прашања се позитивни, честитки! Вие сте одличен пријател!

Студија на четири големи универзитети (Мастрихт, Кембриџ, Стенфорд и Хонг Конг), неодамна откри дека луѓето кои често пцујат, всушност, се автентични и почесни од оние кои го кријат својот гнев и се однесуваат во согласност со општествено прифатливите норми.

Исто така, е потврдено дека луѓето кои многу се жалат се поавтентични и ретко се обидуваат да се прикажат себеси како личност која всушност не се.

Сепак, бидете внимателни, затоа што ако пцуењето надмине некои одредени граници, и тоа станува навредливо за вашите пријатели, нема да поминете добро, бидејќи ќе ги изгубите овие луѓе.

Затоа подобро истурете се на некоја дамка од кафе на вашата нова блуза, која нема да се навреди, и внимателно чувајте ги своите пријатели и нивните чувства, бидејќи на крајот на краиштата сето богатство лежи во луѓето со кои сме опкружени и кои ги исполнуваат нашите животи.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »