Зошто треба да се радувате кога надвор дува силен ветар? - Македонија Денес

Зошто треба да се радувате кога надвор дува силен ветар?

Опомена!!!

Кога дува силен ветар, многумина би останале дома и не би излегувале се до мај месец кога и температурите ќе бидат многу повисоки. Но, оваа природна појава има и една многу позитивна страна.

Една од најдобрите причини да имаме ваков ветар е што ќе го исчисти нашиот воздух.

Покрај тоа што го чисти воздухот, ветрот е одличен и за циркулација и помага во симнувањето на килограмите – затоа што човечкиот организам согорува повеќе калории кога е надвор многу студено.

Џемпер кој менува боја „како што дува ветерот“(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »