Зошто треба да пиете млеко пред патување? - Македонија Денес

Зошто треба да пиете млеко пред патување?

Опомена!!!

Ако планирате патување, сигурни сме дека сакате да го одбегнете одењето во тоалет во текот на патот…

Секој со слаба бешика пред да оди на подолг пат, размислува двапати дали да се напие нешто. Сообраќајни метежи, сомнителна хигиена по тоалетите или уште полошо, десетици километри без цивилизација на повидок – сето тоа станува многу ризично и страшно.

И за да се избегне сето ова, луѓето претпочитаат да бидат дехидрирани, што не е добро.

Добри вести:
Според многу истражувања консумирајќи само една чаша ладно млеко пред патувањето, ќе ви помогне да останете хидрирани внесувајќи доволна количина на хранливи материи и електролити како калиум вклучувајќи го и дополнителното време да се процесира филтрирањето низ телото.

Пред да одите на пат или додека возите, едноставно пијте млеко наместо вода.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »