Зошто паровите по разделбите, се смируваат? - Македонија Денес

Зошто паровите по разделбите, се смируваат?

Опомена!!!

Едно британско истражување покажа дека дури 66 отсто од луѓето се враќаат назад кон “старата порта” со објаснување, или под изговор дека тие премногу инвестирале во врската, па не сакаат така лесно да се откажат од партнерот и да го препуштат на некој друг.

Некои двојки веќе ви досадија со премногу честите раскинувања и со уште побрзите смирувања, така што веќе не ни реагирате кога ќе ви кажат дека не се заедно, бидејќи знаете дека утре повторно ќе бидат заедно?

Има многу вакви врски, но исто така и причини зошто партнерите се разделуваат и повторно се смируваат.

Едно британско истражување покажа дека дури 66 отсто од луѓето се враќаат назад кон “старата порта” со објаснување, или под изговор дека тие премногу инвестирале во врската, па не сакаат така лесно да се откажат од партнерот и да го препуштат на некој друг. Притоа тие се надеваат на истото – дека односот ќе тргне на подобро.

Интересно е што само 15 проценти од нив, како аргумент го повлекуваат зборот “љубов”, што значи дека малцинството се враќа по раскинувањето не поради тоа што сеуште го сакаат партнерот, туку од некои сосема други “побуди”. Студија од Манчестер покажа дека 20 отсто од нив се плашат да бидат сами, па смирувањето со партнерот се смета за помало зло.

Зошто во врските сакаме топло – ладно?

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »