Знаете ли зошто секогаш мора да носите спајалица кога патувате? - Македонија Денес

Знаете ли зошто секогаш мора да носите спајалица кога патувате?

Опомена!!!

Еден од споредните ефекти на патувањето, особено кај подолгите е џет лег, десихронизација во телото на човекот кое е нарушување но со пролазен карактер.

Џет лег создава чувство на непријатност, ноќе сте будни, а дење поспани и прилично нервозни. Сето тоа се случува поради разликата во временските зони.

патување

Но постои една работа која секогаш би требало да ја носите со вас на патувањата, а која ќе ви помогне да го решите овој проблем Во прашање е обична штипка, спајалица за хартија.

Кога ќе пристигнете во хотел прво што би направиле е да легнете во кревет и веднаш да заспиете. Меѓутоа завесите не можат да се спојат во целост на средината, а тоа ви е дополнителна отежнувачка околност.

За да ја спречите светлината да влегува во собата и конечно да можете да заспиете, земете штипка за хартија и составете ги завесите на средина. Едноставен трик кој може да ви олесни премин од една временска зона в друга и да го направи вашето патување попријатно.

Ништо не е случајно:Еве зошто седиштата во авионите се сини

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »