Жените ширум светот не ги фрлаат потрошените маскари: причината ќе ве разнежни!(фото) - Македонија Денес

Жените ширум светот не ги фрлаат потрошените маскари: причината ќе ве разнежни!(фото)

Опомена!!!

Маскарите за трепки, кога ќе се измијат и стерилизираат, стануваат совршено помагало за малите животни! Од оваа причина, организацијата “Wildlife Refuge” од САД ги повикува сите дами да им ги испратат потрошените маскари.

Минатиот март, еден од членовите на организацијата објави порака на Фејсбук, во која зборуваше колку се маскарите корисни во нега на дивите животни.

Многу се згодни за отстранување на вошки, болви и други напасници. На својот Инстаграм налог, организацијата објавила неколку фотографии кои илустрираат ситуации во кои четката на маскарата е многу корисна.

Објавата успеа во намерата и повеќе од 60 илјади жени се јавиле со желба да им испратат празни маскари кои инаку би завршиле во ѓубре.

маскари

маскари

маскари

маскари

маскари

маскари

Овој кенгур секое утро ја искажува својата благодарност и гарантираме дека тоа е нешто најдобро што денес ќе го видите (видео)

 

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »