Запознајте го најмалиот андроид мобилен телефон на светот (видео) - Македонија Денес

Запознајте го најмалиот андроид мобилен телефон на светот (видео)

Опомена!!!

Додека Apple константно пронаоѓа нови начини да биде револуционер во индустријата на паметните телефони, една друга компанија се обидува да не врати во поедноставни, помирни и секако поевтини времиња.

Компанијата FutureModel планира да лансира уред под име NichePhone-S кон крајот на месецот ноември кој работи на оперативниот систем Андроид, но не може да извршува ништо освен повици, смс пораки и да стримува музика.
Има слична големи и облик како кредитна картичка и изглед како мал дигитрон.

Телефонот ќе чини 95 долари, а првично ќе се најде на пазар во Јапонија. Работи на оперативниот систем 4.2, а екранот изгледа како екран на дигитрон, пишува bankar.me.

Дали знаевте? Апликацијата Google “Translate” можете да ја искористите и фотографирајќи го текстот кој сакате да го преведете?

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »