Залепете го овој фластер на раката и повеќе никогаш нема да изгорите на сонце (видео) - Македонија Денес

Залепете го овој фластер на раката и повеќе никогаш нема да изгорите на сонце (видео)

Опомена!!!

Брендот на Лореал за нега на кожата, La Roche – Posay, направил фластер кој на обој кој го носи ќе му каже дека повторно е дојдено време да се нанесе крема за сончање за да не изгори.

Фластерот е водоотпорен и ќе следи колку кожата е изложена на штетното УВ зрачење. Бојата на фластерот во зависност од изложеноста на сонцето ќе се менува, а корисниците во рамките на апликација за паметни телефони ќе може да ги пронајдат сите важни информации.

Корисникот прво креира профил во зависност од бојата на својата кожа.

Потоа , неопходно е со телефонот да се скенира фластерот кој е залепен ан телото, а потоа апликацијата ќе почне да ја следи состојбата на кожата.

Фластерот може да се носи до пет дена.

Ова не се само обични очила за сонце: Со нив е можно и слушање музика, а како тоа работи е прилично невообичаено (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »