За него коњите не се предизвик! Овој човек нема проблем да јава крокодил од 4 метри!(видео) - Македонија Денес

За него коњите не се предизвик! Овој човек нема проблем да јава крокодил од 4 метри!(видео)

Опомена!!!

За повеќето луѓе на светот без претерано објаснување е сосема јасно дека е опасно да му се доближите на рептил чија тежина често преминува 1000 килограми. Сепак,  љубителот на крокодилите Роберт Бредли, без став се качува на грбот на крокодилите и повремено ги храни босоног – од раце!

Минатата година „босногоиот Бушман“, како што самиот се нарекува“ за малку ќе останел без рака, кога против него се свртел едниот од 48 крокодили на неговата фарма во Квинсленд.

крокодили

Сега Бредли е подготвен на светот да му го прикаже своето дружење со 4,5 метри долгиот ѕвер за епизода на емисијата „60 минути“. Минатата година тој ист рептил по име Трајпод  го нападнал и се обидел да вовлече во вода и тоа пред шокирани туристи за време на јавањето.

Веднаш беше префрлен во Мекеј Бејс болницата каде поминал низ вкупно 12 операции, со кои му била оспособена раката, откако крокодилот му ги скршил сите коски. Бредли, меѓутоа, тврди дека тие ѕверки се далеку помалку опасни од што луѓето замислуваат  како и дека инцидентот била поради негова вина.


(Youtube printscreen/60Minutes)

Жителите на селото забележале нешто невообичаено во поплавениот канал – нема да верувате каков ѕвер извлекле (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »