Волк нападнал овца и две јагниња, а тогаш се случило нешто неверојатно!(видео) - Македонија Денес

Волк нападнал овца и две јагниња, а тогаш се случило нешто неверојатно!(видео)

Опомена!!!

Три овци, мајка и две јагниња наишле на волк додека биле на пасење.

Волкот веднаш им пришол мислејќи дека наишол на лесен плен, но веројатно не очекувал што ќе се случи во следниот момент.

Мајчинскиот инстинкт проработел кај овцата и таа направи се за да ги заштити своите јагниња.

Волкот  се обидел повеќе пати да ги фати, но мајката овца била посилна.

Погледнете и нов начин на кој во Европа се штитат овците од волците:

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »