Во само 30 квадрати направиле 5 комфорни простории:Ова е најдобриот стан на светот!(видео) - Македонија Денес

Во само 30 квадрати направиле 5 комфорни простории:Ова е најдобриот стан на светот!(видео)

Опомена!!!

Звучи неверојатно, но млада двојка од Хонг Конг успеале во својот нов дом од само 30 квадрати да сместат дневна соба, домашно кино, дел за вежбање и спиење, кујна, бања и простор за чување на работите.  

Младата двојка сакала да живее во мал практичен стан кој има се. Но, на располагање имале само 30 квадрати од нивниот нов стан, па исполнувањето на желбата бил голем предизвик и за нив, но и за дизајнерите кои им помогнале во тој потфат.

Меѓутоа, резултатите кои ги оствариле биле фасцинантни, а станот кој го нарекуваат „трансформер“ го воодушеви светот.

Сето тоа го постигнале со помош на подвижни ѕидови, кревет на извлекување, па дури и кујнски елементи. Во нивниот стан, наспроти бројот на квадратите, има место и за домашните миленици, па дури и мачките добиле свој простор за качување и уживање, а нивните чинии се извлекуваат од фиоки и не „крадат“ простор.

Како сето тоа изгледа погледнете во видеото!

Четворочлено семејство живее удобно во 22 квадрати: Мала, а комплетно функционална куќа! (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »