Во овој ресторан можете да јадете гратис!Меѓутоа постои една малечок услов... - Македонија Денес

Во овој ресторан можете да јадете гратис!Меѓутоа постои една малечок услов…

Опомена!!!

Сопственикот на еден ресторан во Токио, решил  на сопствен начин да се бори против сиромаштијата и гладот. Секој кој ќе влезе во неговиот ресторан Мираи Шокудо без пари, има можност да го заработи својот оброк.

За 50 минути работа, која вклучува помош во кујна (миење садови, чистење и сервирање), секој посетител без пари го очекува топло јадење.

ресторан

До сега, оваа идеја се покажала како одлична! Повеќето луѓе кои се расположени за оваа акција се студенти. Тука се и оние кои сакаат да отворат сопствен ресторан, па ја прифаќаат ова понуда за да научат да готват и гледаат како функционира работата. Секако, тука се и оние кои навистина не можат да си дозволат ни корка леб, па се воодушевени од идејата да со малку работа добијат храна.

ресторан

Постојат два начини на „исплата“.Првиот е веднаш да добиете оброк, а вториот е да добиете купон кој можете да го искористите кога и да посакате. Исто така, купонот можете да го оставите на рецепција, така што некој може да добие храна наместо вас.

Прекрасна идеја, зарем не?

Бездомник барал пари од сопственичка на кафуле, а таа му понудила работа!Две недели подоцна направил неверојатно нешто (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »