Во кој ден од месецот жените најмногу сакаат секс? - Македонија Денес

Во кој ден од месецот жените најмногу сакаат секс?

Опомена!!!

Постојат денови кога жените воопшто не се расположени за секс, но постојат и денови кога тие едноставно не можат, а да не размислуваат за тоа како ќе се најдат со партнерот во кревет.

Во продолжение прочитајте кога жените најмногу сакаат секс.

Од првиот до седмиот ден од менструацијата жените се најмалку расположени за секс. Во деновите пред менструацијата исто така жените не сакаат да се впуштаат во сексуални односи, затоа што им паѓа нивото на хормонот естроген.

жените

Доколку во овие денови треба да имате секс послужете се со лубриканти.

Жените се нај расположени за секс од осмиот до четиринаесеттиот ден по менструацијата. Тогаш се најплодни, па би требало да обрнете внимание на контрацепцијата.

И на мажите жените им се најинтересни во овој период кога всушност тие овулираат. Тие тоа воопшто не го знаат, но жените имаат некаква моќ да ги привлечат во овој период.

15 – 21 ден силниот сексуален нагон се уште трае, па тој период искористете најдобро можно.

21-28 ден расте нивото на естрогенот, а тоа е знак дека ви се наближува втората менструација и дека вашата желба за секс полека опаѓа. Исто така, во овој период ќе се чувствувате и помалку секси.

Ниски, ќелави или мускулести? Жените „паѓаат“ на овој тип на мажи

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »