Влијае на здравјето! Еве што ќе ви се случи ако често јадете ананас! - Македонија Денес

Влијае на здравјето! Еве што ќе ви се случи ако често јадете ананас!

Опомена!!!

Можете да го консумирате свеж но и како сок. Имено, колку повеќе ананас користите во вашата исхрана, вашето здравје ќе се подобри значително.

Ананасот е богат со витамини и минерали. Содржи многу важен ензим бромелаин кој е важен во борбата против инфекции и воспаление. Поради своите состојки, тој ќе ги отстрани паразитите од вашето тело. Покрај тоа, ќе го исчисти телото од токсини. Добар е за бубрезите и црниот дроб.

Доколку здраво се храните и движите, ананасот ќе го забрза губењето на тежината. Исто така ќе ја подобри работата на тироидната жлезда. Меѓутоа, ако сакате да ги избелите забите, ананасот исто така е вистинскиот избор за вас. Тој со своето дејство помага во отстранувањето на плаката од забите.

Ова овошје содржи многу витамин А, така што и видот ќе ви се подобри. Ананасот дури ги убива и клетки на ракот и делува превентивно.

Јадела само ананас 7 дена, нема да верувате што се случило со нејзиното тело!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »