Вкусен десерт: Го исекла лиснатото тесто и ставила јаболково средина – резултатот е магија (видео) - Македонија Денес

Вкусен десерт: Го исекла лиснатото тесто и ставила јаболково средина – резултатот е магија (видео)

Опомена!!!

Имате само неколку состојки и сакате да направите вкусен десерт? За овој рецепт ви е потребно само тест и јаболко.

Исечете го тестото како во видеото, ставете го јаболкото во средина, издлабето го јаболкото и наполнете го со парчиња бело чоколади, малку шеќер и цимет. Потоа преклопете го тестото и премачкајте го тестото со жолчка.

Печете го вашето јаболко 60 минути на 180 степени и вашиот десерт е подготвен!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »