Село во кое живеат само жени! Преку медиумите бараат мажи! (видео) - Македонија Денес

Село во кое живеат само жени! Преку медиумите бараат мажи! (видео)

Опомена!!!

Во селото Ноива до Кордеиро на југот на Бразил живеат 600 жени, а повеќето од нив се на возраст од 20 до 35 години.

9

Синовите обично го напуштаат селото кога ќе станат полнолетни, а малубројните сопрузи работата во блиските градови, па се враќаат во селото само за викенд. Исфрустрирани поради отсуството на мажите, младите жени решија да упатат апел преку медиумите до неженетите мажи да дојдат во селото и да се оженат со нив.

maxresdefault

Одамна не сум бакнала маж. Сонуваме да се заљубиме и да се омажиме, но си го сакаме животот овде и не сакаме да се селиме во градовите само за да најдеме маж- вели 23- годишната Нина за британскиот „Мирор“.

Но, жените имаат и еден мал услов, кој можеби објаснува зошто во нивното село нема мажи.

852_trabalhando_na_lavoura

Мажите кои ќе дојдат кај нас мора да ги почитуваат правилата ан селото со кое раководат жените. Ќе мора да прават она што ние ќе им го кажеме и да живеат по наши правила- објаснува Нина.

Ова е најстуденото село на светот: На -60 степени никој не ги гаси автомобилите, а децата …(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »