Важно е да се знае: Прозорот на автомобилот може да се скрши само со еден прст во случај на опасност (видео) - Македонија Денес

Важно е да се знае: Прозорот на автомобилот може да се скрши само со еден прст во случај на опасност (видео)

Опомена!!!

На голем број луѓе им звучи неверојатно дека прозорот од автомобилот може да скрши толку лесно што за тоа се користи само еден прст.

Замислете да се најдете во ситуација да морате итно да помогнете на некој кој е заробен во автомобил или да дофатите нешто што е во него, а немате клучеви или било каков друг алат.

Според содржината на оваа видео снимка, не ви е потребно ништо друго освен еден прст.

Секако, ова се однесува само на навистина итни ситуации и се препорачува соодветна заштита, како што се ракавици.

Погледнете како тоа го објаснил пожарникар во оваа видео снимка:

Направи сам: Генијален трик за престој во природа – се што ви е потребно се три шајки и трупец (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »