Со Тоше во Сарево ја отпеа „Море сокол пие“, а сега за прв пат Бурхан Шабан сними спот во родното Скопје (видео) - Македонија Денес

Со Тоше во Сарево ја отпеа „Море сокол пие“, а сега за прв пат Бурхан Шабан сними спот во родното Скопје (видео)

Опомена!!!

Изминативе денови во Скопје Бурхан Шабан, кој е роден Скопјанец со адреса во Босна и Херцеговина, го снимаше својот нов спот за песната „Дуго веќ познајем људе“. Дејствието  во спотот за новата песна на Бурхан  ќе не  наврати во педесеттите години од минатиот век со силна емотивна приказна спакувана во видео запис.

Бурхан

Бурхан која е доста активен на босанската музичка сцена за прв пат сними спот во родното Скопје под режисерска палка на Џулијани и Jukebox Group продукција, а как помагател во ова ново музичко видео остварување се јави Bushi Resort Spa.

Бурхан

Македонската јавност го запозна Бурхан преку заедничкиот настап со македонската музичка легенда Тоше Проески, со кој бил и добар пријател , на концертот во Сарево кога заеднички на покана на Тоше ја отепаа македонската народна песна „Море сокол пие“.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »