Топ 5 машки професии кои најмногу ги привлекуваат жените - Македонија Денес

Топ 5 машки професии кои најмногу ги привлекуваат жените

Опомена!!!

По анализа на податоците од страна на познатата апликација за спојување на двојки Happn која ја користат 2,9 милиони корисници, се дојде до податоци за тоа кои машки професии се најпривлечни за понежниот пол.

професии

На самиот врв на листата на професии се наоѓаат адвокати. Нивната популарност лежи во факти што се добро образовани, амбициозни, по правило носат убави костуми и секако добро заработуваат.

По адвокатите листата ја пополнуваат аналитичари (првенствено од ИТ сектор), инженери, продавачи (оние кои носат костуми, како оние што продаваат автомобили) и докторите. Не очајувајте доколку не извршувате некоја од овие професии затоа што ова е само еден од статистичките примероци кои не ги репрезентираат интересите на сите жени. Меѓутоа, ова е уште еден доказ дека трудот во образование се исплати, не само поради подобрите финансиски прилики и позиции во иднина, туку и поради наклоноста на спротивниот пол.

професии

Десет професии со кои најчесто се занимаваат психопатите

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »