И тоа е можно: Ова е единствениот град на светот каде нарачаната храна ја доставуваат роботи (видео) - Македонија Денес

И тоа е можно: Ова е единствениот град на светот каде нарачаната храна ја доставуваат роботи (видео)

Опомена!!!

Компанијата “Marlbe” им овозможи на жителите на Сан Франциско да станат првите во светот на кои нарачаната храна им ја доставуваат роботи!

Во “Marlbe” се уверени дека таквиот вид на услуги наскоро ќе се прошири и во другите држави Оваа компанија се здружила со апликацијата за доставување на храна “Yelp Eat24” и покренала свои роботи кои на локално ниво испорачуваат оброци од рестораните.

Нарачаните оброци се сместуваат во роботи кои може да понесат четири торби за пазарење. Роботите ги преминуваат улиците со брзина човек во одење, а се движат со помош на ласери и камери и користат иста технологија каква што има во самоуправувачки автомобили.

Кога роботот доставувач ќе пристигне на одредиште, на клиентот му пристига СМС со код кој треба да го внесе во тастерот на роботот со што се деблокира капакот.

Погледнете што се случува со овие лежечки полицајци кога ќе се доближи автомобил(видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »