Тие ќе владеат со светот: Листа на најбогати земји кои до 2030 година ќе доживеат радикални промени! - Македонија Денес

Тие ќе владеат со светот: Листа на најбогати земји кои до 2030 година ќе доживеат радикални промени!

Опомена!!!

Земјите во развој ќе почнат да доминираат во светот на водечките економии до 2030 година. Експертите се убедени во нивните предвидувања кои се објавени во извештајот PricewaterhouseCoopers.

Според него, земјите како Индија и Бразил опасно ќе конкурираат на економските доминации САД и Кина, додека другите земји ќе заостануваат.

Извештајот го зема предвид проектираниот глобален бруто домашен производ по факторот паритет на моќност на куповната моќ. PPP е модел кој ја опишува куповната моќ и оттаму и вредноста на одредена валута.

Сите броеви се наведени во американски долари и во постојани вредности (сегашната PPP во САД е 18.569 трилиони долари, пишува Индепендент.

Еве ја листата:
1. Кина 38 билиони долари
2. САД 23 билиони долари
3. Индија 19 билиони долари
4. Јапонија 5,6 билиони долари
5. Индонезија 5,4 билиони долари
6. Русија 4.7 билиони долари
7. Германија 4,7 билиони долари
8. Бразил 4.4 билиони долари
9. Мексико 3,6 билиони долари
10. Велика Британија 3,6 билиони долари

Единствена можност: Купете државјанство на оваа островска држава во биткоини и патувајте без виза во ЕУ, Русија и Британија (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »