Терапија која дава одлични резултати: Вашиот вид значително ќе се подобро по прегледот на ова видео - Македонија Денес

Терапија која дава одлични резултати: Вашиот вид значително ќе се подобро по прегледот на ова видео

Опомена!!!

Модерниот начин на живот резултира со сериозно оптоварување на нашите очи. Поминуваме доста време пред компјутер, лаптоп, телефони, таблети… гледајќи директно во него, додека нашите очи се создадени за постојана промена на растојанието.

Природата предвидела дека мораме постојано да го менуваме фокусот од поблиску кон подалеку и обратно. Порано гледавме во далечина, гледавме бескрајни шуми и полиња, а сега најчесто гледаме во нашите гаџети.

Тргнувајќи против природата, човекот  добил проблеми со видот, затоа што човековото око не е прилагодено за такво тешко оптоварување – константно гледање во блиските екрани. Затоа секоја година се повеќе и повеќе луѓе се сочуваат со проблемот на лош вид.

видот

Пред вас е едно корисно лековито видео, кој има добри резултати во подобрување на видот, а кој е заснован на промена на перспективите.

Промена на перспективите е тоа што е корисно и на што се навикнати вашите очи. Исто така, видеото помага во намалување на уморот. Кај редовно гледање на видеото (барем еднаш дневно) се забележува значително подобрување на видот.

Сличен ефект можете да постигнете и во природата, на пример, разгледувајќи ги гранките од дрвјата, по што веднаш кренете го погледот кон небото – тоа е иста промена на перспективата. Но, доколку немате можност – сочувајте го ова видео и споделете го со пријатели на кои може да им биде од помош.

Пријатно гледање:

Трик кој ви го поправа видот и ви ги јакне очите

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »