Свет без чоколадо и банани! Овие 5 намирници наскоро засекогаш ќе исчезнат(фото) - Македонија Денес

Свет без чоколадо и банани! Овие 5 намирници наскоро засекогаш ќе исчезнат(фото)

Опомена!!!

На некои намирници толку сме навикнати што не ни помислуваме дека некоја година може да исчезнат од нашите менија, но не само тие туку и сите јадења кои ги користат како состојки.

намирници

Како последица на глобалното загревање и други негативни фактори, некои намирници се пред изумирање: попрецизно овие 5 намирници.

Авокадо – Не се исплатливи за одгледување со оглед дека се потребни 1000 литри вода за еден килограм.

намирници

Банана – Поради тоа што се погодени од епидемија на габични болести билките банана брзо умираат.

Мед – Последниве години број на колонии на пчели е значително намален. Причина за тоа се грињи од Азија (увезени пред 30 години), пестициди и лошата исхрана на пчелите.

намирници

Чоколадо – Квалитетот на зрната на како значително е влошен во последните децении, така да посевите се намалени за половина.

намирници

Некои видови на јаболка – Оние на кои им се потребни постудени зими.

намирници

(Espreso)

Руски милионер 5 дена се преправал дека е бездомник, а тогаш почнал на луѓето да им дели милиони и неверојатни подароци (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »