Спречете студот да влегува под вратата и прозорците:Евтин трик чува топлина, струја и пари!(видео) - Македонија Денес

Спречете студот да влегува под вратата и прозорците:Евтин трик чува топлина, струја и пари!(видео)

Опомена!!!

Студените денови ни пристигнаа и веќе наголемо мораме да ги догреваме бањата, собите и целата куќа. Сите го сакаме оној момент кога од ниските надворешни температури конечно ќе пристигнеме во топлиот дом, но како тоа да го изведеме ако изолацијата на вратите и прозорите ни е лоша?

Едноставен трик ќе ви заштеди топлина, струја или огрев кој го користите, а со самото тоа ќе заштедите и пари. Се што треба да сторите е да купите гумена дихтунг лента и со неа да ги обложите рабовите на вратите и прозорите.

студот

Оваа лента е одлично решение и ако имате пукнатини во столаријата или околу неа – поради тоа што е доста еластична, можете да скинете парченце и со него да ги пополните дупките.

Студениот воздух повеќе нема да може да влегува, а вашиот дом ќе биде значително потопол со помалку труд и потрошувачка!

Ставил фолија во чизмите и го решил најголемиот зимски проблем на милиони луѓе (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »