Совет на мудреците: Ова никогаш не треба да го кажувате на другите луѓе! - Македонија Денес

Совет на мудреците: Ова никогаш не треба да го кажувате на другите луѓе!

Опомена!!!

Дали некогаш сте забележале дека јавноста многу малку знае за животите на вистински богатите и успешните луѓе? Тие имаат приватни авиони и вили на егзотични острови, а од друа страна носат стара облека. Дали знаете зошто е тоа така?

Многумина прво би помислиле дека се алчни, скржави  или пак  дека се плашат дека некој ќе ги ограби, меѓутоа причината се наоѓа во нешто сосема друго.

Еден успешен човек објаснил – вистинскиот успех не се гледа во тоа што ќе го разгласите на сите и на сите ѕвона. На пример, неговите ќерки дознале дека татко им поседува приватен авион дури кога наполниле 30 години.

-Ако сакаш да ја избегнеш љубоморната од страна на другите луѓе, тишината нека ти биде пријателот“, зборуваат нашите баби отсекогаш . Никој не мора да знае за твоите планови, желби, целите, успесите и падовите. На никој ништо не треба да му се објаснува.

Доколку на сите им ги откриете вашите планови, автоматски повеќе нема да ви бидат интересни. Сите веќе ги знаат. Моментално ја губите мотивацијата да работите на нив, а другите веќе сте ги импресионирале.

успешни

Запомнете:

1.Не е потребно на сите на Фејсбук да им покажувате дека сте среќни

2.Не е потребно на сите да им покажете дека сте депресивни за да поправите нешто

3.Не е потребно на сите да им ги откривате вашите планови или желби за да ги остварите

4.Не ви е потребно одобрување од страна на другите луѓе за да почнете нешто

5.Не е потребно да го промовирате вашиот живот на Инстаграм за да на другите им докажете дека нешто правите

6.Не е потребно да го објаснувате ниту пак докажувате сопствениот успех

7.Потребна вие  тишина

Ќе сфатите дека ќе се чувствувате многу подобро, посамостојни, позадоволни и посмирени. И најважно – ќе ги постигнете вашите цели, пишува Bright Side.

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »