Софја Вергара е најпалтената телевизиска актерка на светот, а еве и кој се најде на второто и третото место - Македонија Денес

Софја Вергара е најпалтената телевизиска актерка на светот, а еве и кој се најде на второто и третото место

Опомена!!!

Форбс ја објави листата на најпалтените телевисики актерки на светот.

Првото место го заземала актерката Софија Вергара, која толкува еден од ликовите во серијата „Модерно Семејство“( Modern Family ) со заработка од неверојатни 42,5 милиони долари.

актерка

Софија седми пат се најде на листата на најпалтените, а оваа година како и минатата е на самиот врв.

актерка

Таа со години наназад е заштитно лице на познатите козметички брендови, одредени супермаркети,теретани, салони за мебел.Остатокот го заработува благодарение на филмските улоги, нејзината гаенција за пронаоѓање таленти и бројни говорнички ангажамни.

Второто место го зазема Кели Куко од серијата  “The Big Bang Theory” со заработка од 24,5 милиони долари.

актерка

На трето место со заработка од 23,5 милиони долари се најде Елен Помпео одсеријата “Grey’s Anatomy“.

актерка

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »