Сите чевли стануваат водоотпорни со овој трик(видео) - Македонија Денес

Сите чевли стануваат водоотпорни со овој трик(видео)

Опомена!!!

Есента пристигна, што ни го отежнува изборот на обувки, бидејќи никогаш не знаеме точно кога и колку ќе врне дожд.

Впрочем, за да не размислувате постојано за тоа дали треба да облечете чевли од антилоп или платнени патики, за да прошетате низ град, можеби не е лоша идејата да се обидете со овој трик со кој вашите обувки стануваат водоотпорни.

Се што ви треба е пчелин восок, а доколку немате, ќе ви послужи и обична свеќа. Со пчелин восок или свеќа истријте ги чевлите, така што на нив ќе остане бел слој, а потоа стопете го со фен кој ќе го вклучите на најсилно. Преку материјалот ќе се создаде заштитен слој кој ќе ја спречи водата да пробие низ вашите чевли.

Доколку не сте најсигурни дали ова навистина ќе функционира и дали ќе ги оштетите чевлите, добра идеја е да го пробате овој трик на некои ефтини платнени патики.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »