„Синга"- новата хит платформа за караоке го освојува светот - Македонија Денес

„Синга”- новата хит платформа за караоке го освојува светот

Опомена!!!
Група фински ентузијасти го создадоа дигиталниот сервис за караоке- „Синга“ и преку интернет собраа 1.7 милиони евра за имплентирање на истиот.

„Над 10 години во караоке индустријата, вклучувајќи ги и Светските Караоке шампионати, работев со мали и големи караоке компании од целиот свет. Додека гледав како се во забавната индустрија и медиумите се придвижува кон идинината, сфатив дека караокето е се уште заглавено во 90-тите. Тоа беше мој главен мотив за создавање на Синга“- изјавил ко-основачот на компанијата- Ате Хујанен.

На „Синга“ може да се најдат над 20 000 лиценцирани песни, а може да се користи насекаде- на мобилни, телевизори, лап топи, таблети.  Стартапот од Хелсински нуди подобрено аудио и визуелно пејачко искуство за секој негов корисник. Ова е првото персонализирано дигитално караоке во светот за кое што допрва ќе се слуша.

Доколку сте за караоке еве го линкот до Синга- https://singa.pro/en

 

 

 

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »