Што значи кога паѓате во сон и зошто тоа се случува? - Македонија Денес

Што значи кога паѓате во сон и зошто тоа се случува?

Опомена!!!

Паѓање во бескрајна длабочина или губење на рамнотежата! И тоа толку вистинско што ви се потребни неколку секунди по будењето да се стабилизирате по шокот. Зошто тоа се случува?

Добрата вест е дека не треба да се грижите, затоа што тој феномен е сосема нормална појава.

„Хипнотички грчи“ е стручен назив за „паѓање“ кој секој го доживеал барем еднаш. Причините за тоа може да бидат неколкумина.

Најчесто тоа е фактот дека пред спиењето нашите мускули полека се опуштаат и нашето тело полека „паѓа“. Деловите од телото кои се уште се будни произведуваат стимулации кои предизвикуваат грчеви на мускулите. И наеднаш повеќе нема сон.

Тој феномен почесто се појавува по поголема конзумација на кафе или цигари, кога сме под стрес или неопуштени одиме во кревет. Ако ви се случуваат често последователни прекинувања на сонот, обидете се да се опуштите пред спиење и смирени и без лоши миси да појдете во кревет.

Доколку доживеете „паѓање“ во сон (а не во почетна фаза на сонот), причините се најчесто психолошки, а не физички – толкувачите на соништата не се сложни кога станува збор за тоа што значи да се паѓа во сон: едни тврдат дека ги предизвикуваат стравови и несигурност, додека другите тврдат дека паѓање во сон значи олеснување и збогување со некакви грижи и проблеми.

Ако сонувате еден од овие 5 соништа ќе ви се случи нова голема љубов во вашиот живот

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »