Село на богаташи: Сите живеат во вили, се возат со хеликоптери, не знаат што да прават со парите (видео) - Македонија Денес

Село на богаташи: Сите живеат во вили, се возат со хеликоптери, не знаат што да прават со парите (видео)

Опомена!!!

Најбогатото село на светот се наоѓа во Кина, има 2000 жители од кои секој има повеќе од 250 илјади долари на сметка и живее во вила.

Името на селото е Хуакси и сместено е во покраината Џиангсу. Тоа потполно оправдано го носи називот „Село на богаташите“, поради луксузните вили, облакодери, хеликоптери, автомобили и тематски паркови кои се на располагање на неговите жители.

село
Селото некогаш било населено со сиромашни земјоделци, а денес секој од 2000 „селани“, колку што тука официјално живеат, има повеќе од 250 000 долари на сметка во бакна и живее во вила.

Меѓутоа заедницата функционира по одредени правила што значи дека доколку го напуштите селото и одлучите да се преселите на друго место, губите се што имате на сметка и секако ја губите и вилата.

Поради тоа правило речиси никој не смее да го напушти селото затоа што ќе остане без ништо и ќе заврши на улица.

Хотел кој се наоѓа на смртоносна карпа: Цел е од стакло, а погледот од собите остава без здив (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »