Седел со бебето во куќата, а кога удрил силен земјотрес ова ги спасило!(видео) - Македонија Денес

Седел со бебето во куќата, а кога удрил силен земјотрес ова ги спасило!(видео)

Опомена!!!

Кога ќе удри силен земјотрес, главата ја спасува единствено ладнокрвноста.

Таткото седел во Анкораж, град на Аљаска, кога удрил земјотрес. Во секунда го зграпчил детето кој седело покрај него и истрчал  бос на улица, што секако е најважниот потег доколку,не дај Боже, се најдете во ваква ситуација.

Стравотното тресење траело половина минута, доволно да направи огромна штета, но за среќа, никој не страдал, барем што се однесува до ова семејство.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »