Се што треба да сторите е да го ставите прстот во увото!Пристигна паметен нокот за телефонирање!(видео) - Македонија Денес

Се што треба да сторите е да го ставите прстот во увото!Пристигна паметен нокот за телефонирање!(видео)

Опомена!!!

Британскиот оператор О2 моментално работи на проектот Mobil Nails – вештачки нокти преку кои ќе може да направите телефонски повик.

Со нокотот за показалецот доаѓа и соодветен прстен в кој ќе биде вграден чип и кој ќе работи по принцип на Bluetooth слушалка.
Малечкиот чип ќе биде споен со телефонот, а корисникот во секој момент, без потреба да го вади телефонот од чанта, ќе може да разговара со телефонот,да им сврти на контактите или да пушта музика со притискање на само едно копче.

нокот

Меѓутоа, овој изум нема да биде само корисен туку ќе биде и убав.

Mobile Nails доаѓа во неколку можни дизајни со бројни опции.

-Секогаш сакаме да развиваме мобилна технологија и да го премостиме јазот помеѓу модата и технологијата и тоа е навистина предизвик. Луѓето ги украсуваат нивните телефони веќе со години, а ова ќе биде чекор кон начин на украсување на нашето тело со технологијата“, порачала Нина Биби од О2.

Како да го исчистите телефонот од сите можни бактерии и нечистотии (рецепт)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »