Се лизнале и останале во шок! Ледот на Бајкалско езеро крие голема тајна (видео) - Македонија Денес

Се лизнале и останале во шок! Ледот на Бајкалско езеро крие голема тајна (видео)

Опомена!!!

Бајкалско езеро во Русија е прекриено со лед речиси пола година, но крие неверојатна тајна, кај научниците случајно ја откриле.

Неверојатната проѕирност и чистотата на ледот кој го прекрива Бајкалското езеро се инспирација за уметниците со векови, но научниците дури сега сфатиле дека уште нешто се крие во него.

Тајната сосема случајно ја открила група сибирски истражувачи кога еден од нив се лизнал и паднал. Тоа што го откриле е дека ледот испушта карактеристичен и незаборавен звук.

Слушнете и самите:

Снимка од која мрзне крвта: Вака изгледа прошетка по најсмртоносната патека на светот (видео)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »