Се е возможно: Тој има уникатен миленик, припитомил ајкула (видео) - Македонија Денес

Се е возможно: Тој има уникатен миленик, припитомил ајкула (видео)

Опомена!!!

Рик Ендерсон од Австралија успеал да припитоми ајкула, која наскоро станала негов миленик. Станува збор за женка Порт Џекосн, така гласи нејзиното име.

Како што тврди Рик секогаш кога ќе се најде под вода, неговата пријателка доаѓа за да се гали со него.
-Почнав да се играм и дружам со неа пред седум години. И пријдов пополека за да не ја исплашам и потоа нежно ја погалив. Наскоро се привикна на мене, па често ја лулав и зборував со неа низ својот регулатор“, појаснил Рик, пишува Боред панда.

ајкула
Рик се занимава со нуркање веќе 27 години и води училиште за нуркачи.
-Следните години ме препознаваше штом ќе нурнев до неа, па ќе ме допреше по нозете за да ја допрам и повторно ја галам. Поголем број нуркачи не можат да веруваат дека тоа се случува Но, јас не ја хранам туку се однесувам кон неа како кон малечко кученце“, појаснил Рик.

Обично кога ќе кажеме домашно милениче помислуваме на куче или маче, но овие луѓе не мислат така! Тигар, кенгур – што да не?!(галерија)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »