Само една ситница на лицето може да открие дали нечија насмевка е искрена или не е!(фото) - Македонија Денес

Само една ситница на лицето може да открие дали нечија насмевка е искрена или не е!(фото)

Опомена!!!

Насмевката е визуелна експресија на позитивните емоционални состојби како радост, среќа и олеснување. Во некои прилики може да биде предизвикан и со спротивни емоционални состојби како што се срамот,извинувањето, збунетоста или може да стане збор само за глумење на насмевка. Дали нечија насмевка е искрена открива ситница на лицето која може да ја забележите за неколку секунди.

Децата се смеат почесто од возрасните, просечно дете се насмевнува 300 до 400 пати дневно во споредба со возрасните кои се насмевнуваат само 15 до 20 пати дневно.

насмевка

Насмевката се користи како сигнал за припадност на некоја група, таа сигнализира прифатеност и позитивни интеракции со другите. Насмевката понекогаш се доживува како заразна, а смеењето на некоја личност може да предизвика и смеење на другите личности како позитивна повратна реакција.

насмевка

Проучувањето на хуморот и смеењето па и нивните психолошки и физиолошки влијанија врз човечкото тело се нарекува гелотологија.

А како да знаете дали нечија насмевка е искрена или не е? Тоа го открива ситница која на нашето лице може да ја воочиме за само 3 секунди. Кај личноста која искрено се смее, брчките се појавуваат и околу усните и околу очите. Кога насмевката е форсирана, односно лажна, брчките се појавуваат само околу усните.

насмевка

Исто така, кога личноста ќе ја обземат силни, искрени чувства, очите и се навлажнуваат и мора да голта повеќе плунка. Ако ниту една од овие знаци ги нема, тоа значи дека чувствата и насмевката кај личноста  не се искрени.

(zadovoljna.dnevnik.hr)

Насмевка која го прегори интернетот (фото)

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »