Садел дрвја на својот остров полни 37 години и од напуштен пустина направил вистински тропски рај (видео) - Македонија Денес

Садел дрвја на својот остров полни 37 години и од напуштен пустина направил вистински тропски рај (видео)

Опомена!!!

Пустината на Мајули островот во Индија некогаш била оаза полна со билен и животински свет. Но поради тоа што луѓето почнале да ги сечат дрвјата, земјата е опустошена.

Јадав Пајенг пораснал на Мајули островот и видел како природата исчезнува пред неговите очи. Во 1979 година решил нешто да преземе и почнал да сади дрвја.

Тоа му станало дневна рутина во изминатите 37 години,а резултатот од неговата работа е неверојатен.

Неговата шума сега два пати е поголема од Централ Парк. Со враќањето на вегетацијата дошле и животните, така што сега ма 115 слонови кои живеат во оваа шума, заедно со тигрите и елените.

Мајули островот сега е вистински тропски рај.

Природата ни испраќа рекламација: Дрвја чии корења ја добија битката против бетонот (галерија)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »