Рицинусово масло во комбинација со сода бикарбона отстранува 20 болести многу успешно! - Македонија Денес

Рицинусово масло во комбинација со сода бикарбона отстранува 20 болести многу успешно!

Опомена!!!

Ќе се изненадите на кои се органи и болести може да влијае оваа природна комбинација. Овој природен лек има многу позитивни ефекти врз здравјето, а неговата примена е неограничена.

Холистичката медицина често го препорачува рицинусовото масло за третирање на болести кои главно се отпорни на традиционалните терапии.

Доктор Вилијам Мекгреј детално го опишал успехот во лекувањето на различни тегоби со Рицинусово масло:

1.Алергиите исчезнуваат доколку пиете по пет капки рицинус, секое утро.
2.Раните, исечениците и модринките брзо се лекуваат кога се мачкаат со рицинусово масло.
3.Масирањето на стомакот со рицинусово масло, во последните два месеци од бременоста, ја спречува појавата на стрии.
4.Повредениот зглоб брзо оздравува ако го замотате во облога со рицинусово масло и оставете да делува преку ноќ.


5. Забележано е значително намалување на губитокот на слух, доколку се капнува рицинус во увото.
6.Катаракта може да излекувате со капнување на една капка масло во окото пред спиење, секоја вечер.
7.Забележано е исчезнувањето на пилонидална циста со примена на облоги од рицинусово масло.
8.Темните дамки на кожата можат да се излекуваат со мешавина од рицинусово масло и сода бикрабона.
9.Олеснете ги сериозните очни алергии со капки од рицинус пред спиење.

Продолжува на следната страна…

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »