Револуционерно: Солзите откриваат дали сте заболени од рак (видео) - Македонија Денес

Револуционерно: Солзите откриваат дали сте заболени од рак (видео)

Опомена!!!

Светските научници  дојдоа, преку истражување, до нови методи на кој начин да утврдат дали во телото на женска личност расте рак.

Сега преку вашите солзи може да откријат дали имате рак и од кој вид!

За да го спроведат експериментот и покажат дека дошле до нова метода, научниците организирале гледање на романтичен филм во кино.

Имено, повеќе од 400 жени од Нов Зеланд биле поканети да гледаат таен филм, а секој пат кога би им потекла солза до нив дотрчувала медицинска сестра која солзите ги собирала во епрувета и носела на анализа.

Во лабораторија научниците, со помош на специјален тест, од специфичен сет на протеини во солзите препознавале дали во телото е присутен канцер, по што за жал по завршувањето на филмот на многумина и м соопштиле лоша вест.

Оваа метода се уште не е во функција, но научниците се надеваат дека наскоро ќе добијат„зелено светло“ за негово користење.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »