Револуционерен концепт: Овој лаптоп е сон на секој гејмер (видео) - Македонија Денес

Револуционерен концепт: Овој лаптоп е сон на секој гејмер (видео)

Опомена!!!

Произведувачот на компјутери за гејемри „Разер“, на актуелниот саем на електронска опера во Лас Вегас претстави единствен концепт: Лаптоп со три екрани.
Таканаречениот Project Valerie е прв пренослив лаптоп од ваков тип. Во себе содржи три екрани со резолуција 4К и дијагонална од 17 инчи. Страничните монитори со лизгање се одвојуваат од централниот, а може да се користат за видео играње или соодветни апликации. Опремен е со NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU графичка картичка.
Од компанијата наведуваат дека овој компјутер е идеален за професионалните гејмери, кој врвниот модел би можеле да го понесат на секој од турнирите каде учествуваат.
Со оглед дека станува збор за концепт, се уште не е позната цената и датумот на излегувањето на пазар.

Опомена!!!

Поврзани вести

Опомена!!!
Translate »