Ретко кој знае дека баба Ванѓа и го претскажа целиот животот на Лепа Брена - Македонија Денес

Ретко кој знае дека баба Ванѓа и го претскажа целиот животот на Лепа Брена

Опомена!!!

Вангела Пандева Димитрова го претскажа почетокот и крајот на втората Светска војна, терористички напад на Америка на 11 септември, распаѓањето на СССР, катастрофата во Чернобил, смртта на Стаљин, но и точен датум на својата смрт, но имала што да и каже и на Фахрета Јахиќ попозната Лепа Брена.

lepa brena svadbaОсвен тоа што имала визии се до 5079 година, Ванѓа имала и средба со тогаш непозната кафеанска пејачка Фахрета во еден новосадски хотел. Ванѓа ја запрела пејачката и тогаш и ги кажала зборовите:„Ќе бидеш попозната и посакана дури и од Тито. Светот ќе те слави, ќе се омажиш за човек во бело“:.

Не и кажа само дека ќе се стане „Лепа Брена“. Набрзо по таа средба Фахрета Јахиќ стана Лепа Брена, стекна популарност поголема и од Тито и се омажи за тенисерот Слободан Живојиновиќ.

lepa brena semejstvo

Таа беше прва:Еве кој тренд Лепа Брена го промовираше пред 30 години(фото)

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »