Со рекорд до хуманитарна цел: Илјадници жени соблекле се од нив и скокнале во морето!(видео 18+) - Македонија Денес

Со рекорд до хуманитарна цел: Илјадници жени соблекле се од нив и скокнале во морето!(видео 18+)

Опомена!!!

Рекордот од 2015 година бил во сопственост на Австралија.

Плажата Магераморе се наоѓа на 50 километри од Дабил, а во изминатата сабота била место на собирање на 2500 жени кои соблекле се од нив и скокнале во морето.
Тие собрале храброст и на само плус 12 Целзиусови степени влегле во водата. Станува збор за хуманитарна акција „Strip & Dip“,чија цел е собирање средства за лекување на Дидре Фетерстон која се лекува од рак на дојка.

Акцијата во целост успеала, а овие дами во таа прилика го урнаа и Гинисовиот рекорд.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »