Реченици кои вистински среќните луѓе често ги зборуваат! - Македонија Денес

Реченици кои вистински среќните луѓе често ги зборуваат!

Опомена!!!

Постојат одредени работи кои вистински среќните луѓе постојано ги зборуваат на другите.

Ако се навикнете почесто да ги изговарете, ќе се чувствувате посреќни, подобри и посмирени …

Еве ги магичните реченици:
– Мило ми е што те гледам.
– Се сеќаваш ли кога … (изненадете некој со позитивна приказна од нивното минато)
– Можеби ова не го знаете, но … (довршете ја реченицата која ги опишува активностите кои ве донеле до позитивен исход)
– Навистина ме импресионираш.
– Верувам во тебе.
– Погледни колку далеку стигна. Знам дека си способен за повеќе.
– Би сакал да го слушнам твоето мислење за …
– Го слушав твојот предлог.
– Жал ми е.
– Ви благодарам.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »