Реченици кои треба да си ги повторуваме секој ден: За мене не постојат пречки, туку предизвици! - Македонија Денес

Реченици кои треба да си ги повторуваме секој ден: За мене не постојат пречки, туку предизвици!

Опомена!!!

Во секојдневниот живот се среќаваме со ситуации кои ја тестираат нашата волја, трпение и нерви.

Во тие моменти на криза, ние не смееме да “потонеме” во негативни мисли, туку само мораме да се поттикнуваме. Ова можеме да го сториме со следните реченици кои ќе ни го вратат позитивното размислување, решителност и кои треба да си ги кажеме кога ќе се соочиме со пречки во животот.

1. Не можам да контролирам сè што се случува во мојот живот. Можам само да контролирам како ќе реагирам на она што се случува.

2. Подобро е да направите грешка отколку да глумите совршенство.

3. Ќе прифатам сè што ми застанува на патот, важно е само тоа да го дочекам подготвена и ќе дадам се од себе.

4. За мене не постојат пречки, туку предизвици!

5. Колку побргу ќе се опоравам од “падот”, толку побрзо ќе стигнам до мојата цел.

6. Постои голема разлика помеѓу празниот замор и исполнетата исцрпеност. Затоа во животот ќе се занимавам со работи кои ме движат и одвнатре и однадвор.

7. Ако немам време за она што е важно, ќе престанам да ги правам работите кои не се важни.

8. Јас нема да се кријам од моите стравови, јас ќе ги прифатам и ќе победам.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »