Природен лек за имунитет! - Македонија Денес

Природен лек за имунитет!

Опомена!!!

Овој природен лек се препорачува да го консумираат луѓе кои се борат со бактерии и вируси.

Мешавината има свои идеални својства, благодарение на силните состојки – мед и куркума, a доби епитет “златна” затоа што овие две состојки и даваат златна боја.

Медот е добро познат како еден од најдобрите природни лекови. Истото може да се каже и за куркумата. Кога овие две состојки ќе се спојат заедно, тие прават чудо за вашиот имунитет.

Состојки:
Една кафена лажичка куркума
100 g органски мед

Ставете ги во една чинија медот и куркумата и добро измешајте ги.
Ако сте настинати или имате некоја друга инфекција, првите два дена треба да консумирате половина кафена лажичка од оваа смеса секој час. Третиот и четвртиот ден, треба да земате половина лажица секои два часа, така што по четвртиот ден, да ја земате истата доза од смесата три пати на ден. Употребувајте ја додека целосно не се ослободите од симптомите.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »