Приказна која ќе ви разбуди надеж: Што пишувало на прстенот кој ја носел најмоќната порака на светот - Македонија Денес

Приказна која ќе ви разбуди надеж: Што пишувало на прстенот кој ја носел најмоќната порака на светот

Опомена!!!

Тој напис требало да му помогне на кралот во тешките моменти и секогаш да  му биде потсетник кога времињата се лоши.

Вистинита приказна или легенда – како и да е, таа во себе пренесува важна порака дека во животот никогаш не треба да се откажуваме и дека секогаш постои надеж.

круна

Еднаш еден крал ги собрал своите мудреци и им наредил да направат прстен на кој требало да гравираат напис со најмоќна порака на светот.

Тој напис требало да му помогне во тешките моменти и секогаш да му биде потсетник кога времињата се лоши.

Мудреците долго размислувале што да гравираат, а кога на крајот прстенот бил готово, на него пишало:

И ТОА ЌЕ ПОМИНЕ!!!

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »