Позитив на денот: Човек на плоштад „Македонија“ ги храни гулабите (фото) - Македонија Денес

Позитив на денот: Човек на плоштад „Македонија“ ги храни гулабите (фото)

Опомена!!!
Љубовта кон секое живо суштество е најголем дар кој еден човек може да го поседува. Секој човек, секое животинче, секоја птица заслужува да биде сакана.

Денеска на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје минувачите ги пречека убава глетка- човек седнат на столче, „наоружан“ со разни грицки ги собра сите гулаби околу себе. Птиците се најадоа, човекот задоволно ги гледаше и изнуди насмевка од сите кои поминаа покрај него.

Многу луѓе застанаа и да го поздрават овој негов потег, а во иднина посакуваме добриот чичко да биде пример за сите нас- да подадеме рака секогаш кога е потребна некому без разлика дали се работи за човек, маче, куче, гуштерче или гулаб!

 

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »