Повеќе секс за помалку брчки! Овие пози подмладуваат! - Македонија Денес

Повеќе секс за помалку брчки! Овие пози подмладуваат!

Опомена!!!

Истражување спроведено во Единбург покажа дека луѓето кои водат љубов најмалку четири пати неделно изгледаат и до десет години помладо од оние кои немаат редовни сексуални односи.

Како сексот влијае врз младешкиот изглед?
Сексот може слободно да се класифицира како вежба, што значи дека ја стимулира циркулацијата и го зајакнува имунолошкиот систем. Подобар проток на крв кон лицето допринесува за младешкиот изглед. Не ослободува од стрес кој пак предизвикува рано стареење.

Поради активниот сексуален живот, се смееме повеќе, се чувствуваме подобро и имаме поголема самодоверба, и познато е дека насмеаните луѓе изгледаат помладо од оние кои се намуртени.

Резултатите од истражувањето, исто така, донесуваат три пози кои се најдобри за подмладување:
– Мисионерска поза
– Лотос поза
– Поза во која жената има подигнати нозе на рамениците на партнерот

Ако се прашувате зошто токму овие пози, еве го објаснувањето.
Со самото тоа што сексот во овие положби побарува голема енергија, акцијата во постелата се смета за еден вид на аеробни вежби.

Тоа значи дека сексот ја поттикнува циркулацијата и го зајакнува имунолошкиот систем, со што придонесува за помлад изглед и помалку видливи несовршености на кожата.

Опомена!!!

Поврзани вести

Translate »